U ličnom kontaktu i razgovoru, na osnovu Vaše nedoumice i manifestovane  poteškoće ili problema dobijamo uvid u čvorne tačke zastoja u oblasti razvoja govora, jezika, senzomotornih i kognitivnih funkcija kao i socio-emocionalnog razvoja. Nekada je dovoljan jedan susret a nekada je potrebno više vremena da se odredi jasno mesto čvorne tačke zastoja  koja je prioret za intervenciju. Odmah se uključujemo i u opšti program podrške tokom koga izranjaju diskretniji problemi (koji se mogu pokazati suštinskim) za koje kreiramo specifične strategije prevazilaženja. Pravimo jasan plan i program aktivnosti kojima postepeno razrešavamo situaciju.

Kada je rad sa decom u pitanju, ključna je saradnja roditelja i puna svest o ravnopravnom partnerstvu. Deca potpuno zavise od akcija koje preduzimamo, i ako radimo kao složen tim lakše se uključuju u program rada.

Kada je rad sa odraslima u pitanju, ključno je medjusobno poštovanje, poverenje i uvažavanje, kao i dosledno pokušavanje i uvežbavanje određenih tehnika..

Svako od nas je “Kosmos za sebe” ali ipak postoji jasan,mada  ne i lak način da se organizujemo i reorganizujemo na način koji će nam  omogućiti neprekidan rast i razvoj, koji su nam upisani u genetski kod kao dar ili teškoća koje vredi istraživati.

 

 

Bilo  je teško slušati da dete najverovatnije neće moći da prati redovnu nastavu. Uporne vežbe su se isplatile. Naučili smo da se nosimo sa teškoćama i ostvarujemo uspeh i sa njima.

Tamara NovićMajka dečaka sa r.disfazijom

Neverovatno je da je sin za nepunih sat vremena  razumeo i ispravio taj položaj jezika i sam vežbao do sledećeg susreta, kada mi nismo ni videli ni čuli... Samo nam je rečno da sa njim više nema potrebe da se radi. Hvala, mislili smo da će trajati duže... Već su nam zakazali bili i kod psihologa razgvor... Izgleda da je problem rešen.

Anđelka RistićMajka blizanaca
Phone: 060 722 08 75
11030 Beograd
Mladena Mitrića 2a, Čukarička padina